maandag 12 maart 2012

Maple op je lepel

 
“Oh Canada” . Het land van beren, bossen, bergen en bovenal de maple tree. De maple tree (esdoorn) is een veelvoorkomende boom in Canada en daarom ook het symbool voor het land. Niet onbegrijpelijk dat Maple Syrup een beroemd Canadees ingrediënt is. Deze siroop wordt gekookt zodat het zoet wordt, waarna het gebruikt kan worden bij andere gerechten.
En het kan in Canada niet zoet genoeg zijn.  Maple Syrup over Ploye
(blueberry pancakes). Het kan allemaal.  Jellypudding en
 tosti’s met een zoete fruit vulling (Poptarts).  – lekker!

Is er dan niets dat niet zoet is? 
Canadezen drinken niet voor niets vaak bier bij het eten. Het bittere bier zorgt voor een goede compensatie. En daarnaast is het natuurlijk ook leuk dat op de etiketten van de bekendste biermerken, Molson en Labatt, weer het Maple blad siert. Heb je van het rondtrekken in dit land naast dorst nou ook berehonger gekregen? Bestel dan vooral een keertje Poutine. Dat is hèt nationale gerecht in Canada. Het bestaat uit friet met daarover jonge kaas en jus. Eerlijk gezegd lijkt het mij niet zo lekker, maar ik ben dan ook één van de weinige Nederlanders die geen kaas lust. En mijn Canadese tante staat er garant voor dat het absoluut het proberen waard is.

Ga je op vakantie naar Canada? Neem dan tenminste je tandenborstel mee en laat je dieet thuis. En geniet van de prachtige omgeving, maar dan wel met een beetje maple op je lepel.


Geschreven door: Esmee Bongers


Geen opmerkingen:

Een reactie posten