Tijdens onze reis door de keuken zijn we aanbeland in
China. China is een groot land met veel verschillende culturen en regionale
voedselbronnen. De gemeenschappelijke factoren van deze regionale keukens
vormen samen de Chinese keuken. Voor elk gerecht worden veel producten gebruikt
om een unieke smaak te creëren.
In China eet men zeer uitgebreid. Er wordt niet veel gegeten,
want elke maaltijd bevat kleine porties van meerdere gerechten. De Chinezen
nemen lang de tijd om lekker te
eten. De gerechten die wij uit China kennen zijn vooral Babi Pangang, Foo Yong
Hai en Tjap Tjoy. Dit eten we vaak in een Chinees restaurant. Wij
passen ons dan aan de Chinese cultuur aan en eten ook kleine porties.
Je zou eens kunnen proberen om met stokjes te eten in
plaats van met bestek, want dit is ook een gewoonte in China. Bij mij was het eten
al koud voordat ik het tussen de stokjes had zitten. Dus dat is niet echt mijn
specialiteit, maar het uitproberen waard.
De eerder genoemde Tjap Tjoy is heel gemakkelijk om thuis te bereiden. Dit vanwege de vele groente die je erdoor heen kan gooien. Hetzelfde geldt voor het vlees. Kip en varkensvlees worden het meest
gebruikt voor dit recept. Het is maar net welke van jou de voorkeur krijgt. In
20 tot 30 minuten heb jij je eigen Tjap Tjoy op tafel staan (kijk hier voor meer ideeën: http://www.smulweb.nl/zoeken/?type=recepten&query=tjaptjoy)
. Ik zou zeggen: voel
je thuis in de unieke Chinese keuken en ga aan de slag!
Geschreven door: Carlijn Veenes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten