zondag 11 maart 2012

De unieke smaak van China

Tijdens onze reis door de keuken zijn we aanbeland in China. China is een groot land met veel verschillende culturen en regionale voedselbronnen. De gemeenschappelijke factoren van deze regionale keukens vormen samen de Chinese keuken. Voor elk gerecht worden veel producten gebruikt om een unieke smaak te creëren.
In China eet men zeer uitgebreid. Er wordt niet veel gegeten, want elke maaltijd bevat kleine porties van meerdere gerechten. De Chinezen nemen lang de tijd om lekker te eten. De gerechten die wij uit China kennen zijn vooral Babi Pangang, Foo Yong Hai en Tjap Tjoy. Dit eten we vaak in een Chinees restaurant. Wij passen ons dan aan de Chinese cultuur aan en eten ook kleine porties.
Je zou eens kunnen proberen om met stokjes te eten in plaats van met bestek, want dit is ook een gewoonte in China. Bij mij was het eten al koud voordat ik het tussen de stokjes had zitten. Dus dat is niet echt mijn specialiteit, maar het uitproberen waard.
De eerder genoemde Tjap Tjoy is heel gemakkelijk om thuis te bereiden. Dit vanwege de vele groente die je erdoor heen kan gooien. Hetzelfde geldt voor het vlees. Kip en varkensvlees worden het meest gebruikt voor dit recept. Het is maar net welke van jou de voorkeur krijgt. In 20 tot 30 minuten heb jij je eigen Tjap Tjoy op tafel staan (kijk hier voor meer ideeën: http://www.smulweb.nl/zoeken/?type=recepten&query=tjaptjoy). Ik zou zeggen: voel je thuis in de unieke Chinese keuken en ga aan de slag!




Geschreven door: Carlijn Veenes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten